Akác

Akác méz

Az egyik legismertebb és egyben legkeresettebb magyarországi fajtaméz. Víztiszta, halványsárga, néha enyhén zöldes árnyalatú akácméz. 

A jellegzetes akácvirág illatú méz íze egyáltalán nem domináns, sőt inkább lágy és édes. Magas gyümölcscukor tartalma miatt a világ legkevésbé kristályosodó mézeinek egyike (vagyis sokáig folyékony marad). 

Enyhén nyugtató hatású, robizin és akacin tartalma miatt kiválóan alkalmas a köhögés  enyhítésére, valamint a szervezet általános fertőtlenítésére. Hatásos ellenszere továbbá a gyomorsav túltermelésének és gyümölcscukor tartalmának köszönhetően májregeneráló hatással bír. Natúr fogyasztását különösen ajánlják kisgyermekeknek, illetve idősebbeknek. 

Mi a harmonikus, nem domináns íze miatt gyakran használjuk italok és sütemények ízesítésére, édesítésére. 

Alkalmazása: Naponta többször kávéskanálnyi mennyiséget fogyasszunk belőle. Harmonikus, nem domináns íze miatt italok és sütemények ízesítésére szívesen használt édesítőszer