Repce

A sárga színű, enyhe zamatú, repceméz a legmagsabb szőlőcukor tartalmú fajtaméz, ami már a pörgetés után 1-2 héten belül kristályosodik.

Ez a folyamat nagyban növeli eme mézfajta élvezeti értékét: az eredménye ugyanis egy kristályosan fehér színű, zsírszerű és kellemes szőlőcukor ízű méz (a gyerekek kedvence).

Mivel a repceméz kevésbé savas méz, gyakran javasolják gyomorsavtúltengés esetén, napi egy-két kanálnyi adag elfogyasztását.

Magas vastartalma miatt, vérszegénység ellen ajánlott.

Mivel egyöntetűen, apró kristályokat alkotva kristályosodik kiválóan alkalmas krémméz előállítására. 

Fogyasztása ajánlott, szellemi és fizikai munkát végzőknek, sportolóknak.

Cukrai egyszerű cukrok (monoszacharidok), ezért cukorbetegek is fogyaszthatják (orvosaikkal egyeztetve).

Alkalmazása: esetenként 1-2 kávéskanállal javasolt fogyasztani, állandósult gyomorsavproblémák esetén napi 3 kávéskanál javasolt.